Szybki omlet ze szparagami i serem

Szybki omlet ze szparagami i serem

Świeże, zielone szparagi nie potrzebują wielu dodatków. Kawałek ulubionego sera, szczypiorek, prawdziwe wiejskie jajka. Tylko tyle potrzeba, żeby przygotować prosty, sycący omlet, nie tylko na zdrowe śniadanie, ale i szybki obiad po pracy.


Szybki omlet ze szparagami i serem


Składniki/ na 1-2 porcje:
  • 4 jajka,
  • 6-8 zielonych szparagów,
  • kawałek sera camembert,
  • 1 łyżeczka masła klarowanego,
  • 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • sól, pieprz.

Wykonanie:
1. Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki. Jajka roztrzepujemy lekko widelcem z dużą szczyptą soli i pieprzu.
2. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy szparagi i podsmażamy przez około minutę. Wlewamy jajka, na wierzchu układamy plasterki sera, posypujemy szczypiorkiem. Smażymy pod przykryciem na bardzo małym ogniu, aż jajka się zetną. Smacznego!

Inspiracja: rozkoszny.pl


Szybki omlet ze szparagami i serem

***
Spodobał Ci się dzisiejszy przepis? Będzie mi miło jeśli podzielisz się nim ze znajomymi albo zostawisz komentarz. A jeśli chcesz być na bieżąco z nowymi wpisami, które pojawiają się na blogu, odwiedź moją stronę na Facebook'u lub Google+

Brak komentarzy

Prześlij komentarz